Holstebro Lionspris, der er på 10.000 kr. - tildeles hvert år
til en person eller institution, der gennem sit virke har ydet een
særlig mærkant indsats i eller for Holstebro.

Modtageren af Lions Pris Holstebro 2013 er Karsten Marcussen for:

20 års engageret indsats for håndbold.

En godt tyveårig indsats som engageret leder og ildsjæl i håndboldmiljøet i Holstebro og specifikt omkring det store håndholdstævne Holstebro Cup er baggrunden for tildelingen af Lions Prisen Holstebro 2013 til Karsten Marcussen.

Holstebro Cup blev etableret i 1981, og påskestævnet er med til at sætte Holstebro på landkortet. Karsten Marcussen kom ind i miljøet via familiens to håndboldspillende piger - og blev hængende.

I 1993 kom han med i ledergruppen og har ledet den vigtige opgave med bespisning af deltagerne lige siden.

I 1995 blev han formand for organisationen. Da deltog omkring 120 hold. Siden er der sket en enorm udvikling, så der nu er mere end 300 hold med, og hold fra Tyskland, Norge, Sverige og Holland er kommet til.

Karsten Marcussen har det overordnede ansvar for, at de 3-4000 deltagere og ledere får morgenmad og aftensmad de tre stævnedage fredag, lørdag og søndag. I mange år foregik bespisning og hovedkvarter på Nørrelandsskolen. Nu trækkes på UCH’s endnu bedre faciliteter. Karsten Marcussen var egentlig trådt tilbage efter mange år på lederposten, men er igen blevet fungerende formand.

»Derfor er det helt perfekt, at Karsten netop i år får en påskønnelse for den store indsats som leder af Holstebro Cup,« siger Bent Vincents, formand for håndboldklubben HH90.