Projekt Østbørn 2011

Beredskabsforbundet har igen i 2011 inviteret socialt dårligt stillede polske børn på et ferieophold i Danmark i ugerne 27 og 28.

Det er i år 19. gang, Beredskabsforbundet arrangerer ferielejre for socialt dårligt stillede børn under projektet "Projekt Østbørn", og i år er der tale om 120 børn, som kommer fra det stærkt forurenede Bytom-område i Polen.

Børnene bliver fordelt i lejre forskellige steder i Danmark med 30 børn på hver lejr. Én af disse lejre vil - som i de foregående år - være beliggende på Skolehjemmet på Holstebro Tekniske Skole, og det er Beredskabsforbundets frivillige hjælpere, som skal sørge for, at børnene får en god ferieoplevelse i Danmark med masser af frisk luft og sund mad. Det er således frivillige der sørger for forplejningen, beskæftiger børnene, og ikke mindst giver dem kærligt omsorg, som de har så stort behov for.

Lions Holstebro, hjælper gerne til med at give børnene en oplevelse. Det trænger de til, for selv om Polen er i EU og godt med, hvad angår materielle ting, så er der stadig masser af børn, der bliver tilsidesat eller har været udsat for misbrug, og som derfor bor på børnehjem.

Lions Club har gennem de sidste år bevilget lommepenge til børnene og mandag den 4. juli 2011 vil præsident John Bendt overrrække hvert barn 200 kr. hvilket er medvirkende til at gøre opholdet lidt sjovere for børnene.

Lejren holder til på Skolehjemmet på Uddannelsescenter Holstebro, Nørre Boulevard 21.
På lejren er der være åbent hus lørdag d. 9. juli mellem kl. 13.00 og 17.00 hvor alle er velkomne.

Læs evt mere på: http://www.bf-holstebro.dk/

Stemningsbilleder fra overrækkelsen af lommepenge den 4. juli 2011: