Fløjtenist Janne Thomsen får Lions Holstebro Prisen på 10.000 kroner.

Holstebros internationale fløjtenist, Janne Thomsen, fik torsdag den 28. oktober 2010, overrakt Lions Prisen 2010, som uddeles af Lions Club Holstebro.

Prisen blev overrakt i pausen da der var Lions Pris Koncert med Prinsens Musikkorps og solisterne Kurt Ravn og Simone.

Hæderen tildeles en borger, der har gjort noget særligt for Holstebro.

Det er den anden pris, Janne Thomsen får inden for kort tid. Byrådets kultur-og fritidsudvalg besluttede på sit møde den 13. oktober 2010 at tildele Janne Thomsen Holstebros kulturpris 2010, der er på 25.000 kr., men da havde medlemmerne af Lions Holstebro allerede bestemt, at hun også skulle have deres pris.

Janne Thomsen er fløjtenist med verdensomspændende solist-karriere. Hun tilhører den absolutte elite blandt internationale topsolister inden for den klassiske musik, men har ikke glemt fødebyen Holstebro. Her har hun blandt andet skabt den internationale musikfestival Klassiske Dage, der netop er holdt for sjette gang, og det er for sin indsats her, hun får prisen.

Lions præsident, Carsten Kastrup, overrakte de 10.000 kroner og sagde, at Janne Thomsen gør et kæmpe stykke arbejde og gør Holstebro kendt på en positiv måde. Han understregede at hun er med til at sikre talentudviklingen og medvirker til et godt socialt arbejde med børnene.

I sin takketale sagde Janne Thomsen, at ikke kun festivallen er vigtig for hende. Hendes hjertebarn er de interaktive børneprojekter der henvender sig til folkeskoleelever, der ellers ikke ville gå på musik-eller balletskolen. Hun vil give dem en kunstnerisk modvægt i en tid, hvor den kommercielle mainstream kultur ellers dominerer det hele.

Klassiske dage er den ydre ramme, men i centrum er selve processen, der forløber over fire uger og som mål har en forestilling, der efterlader varige spor, sagde hun.

Hun nævnte en britisk undersøgelse, som viser at børn, der udøver musik, udvikles bedre socialt og har bedre disciplin, og at deres intelligens udvikles bedre.

Gennem musik og dans nedbrydes barrierer, og det giver selvværd og disciplin og styrker læseindlæring og koncentrationsevne, og det gælder alle børn, sagde hun.