Lions Prisen 2009 gik denne gang til en person som med utrættelighed har arbejdet for at fremme integrationen af nydanskere i Boligområdet "Trekanten" i Holstebro nemlig:

Politiassistent Henning Bøtcher Jensen, Midt-og Vestjyllands Poiti i Holstebro (også kendt som "Henning Cykel Betjent")

Vi havde i år flere kanditater til prisen, men udvælgelsen var ikke svær. Vi var meget enige om at den indsats, han har ydet i sit virke som nærbetjent i boligområdet "Trekanten" fortjener en anerkendelse.

Henning har med sit stædige og vedholdende indsats, gennem mere end 10 år, opnået bemærkelsesværdige resultater i forhold til styrkelse af integrationen af nydanskere og bekæmpelse af kriminalitet blandt nydanskere i området.

Han har formået at ændre nydanskernes holdning til politiets rolle, således at de opfattes som mere end en del af ordensmagten. Nydanskerne har faktisk fået øjnene op for, at Politiet kan skabe bedre forhold for dem selv.

Resultaterne er i høj grad opnået ved samarbejde. Han har dyrket de nære relationer, skolerne, institutionerne, SSP samarbejdet med kommunen og frem for alt den direkte kontakt med dem. Han er kort sagt synlig, og på den måde er han med til at forebygge - tage problemerne i opløbet.

Grunden til at det er lykkedes for ham at skabe de gode resultater, er først og fremmest hans eget engagement og holdning til arbejdet. Det er jo ikke et otte til fire job. Det er mere en livsholdning end et arbejde for ham.
Han stiller gerne op til arrangementer uden for arbejdstid, ikke kun af pligt men fordi han har lyst til dette.

Når man taler med ham kan man mærke, at han brænder for sagen, og han fortæller engageret om sit arbejde, som i bund og grund bygger på fem forhold:

• NÆRVÆRD
  • ÆRLIGHED
  • KÆRLIGHED
  • RESPEKT
  • TOLERENCE

Med disse fem begreber har han opnået de unge nydanskeres fulde respekt og tillid, og som de siger:

"Hvis alt andet går galt, så har vi jo Henning Cykelbetjent"

Det siger alt om hvilken betydning han har haft for områdets bebere.

Prisen er på 10.000 kr.