Holstebro prisen 2007.

Holstebro Lionspris, der er på 10.000 kr,-, tildeles hvert¨år til en person eller institution, der gennem sit virke har ydet een særlig mærkant indsats i eller for Holstebro.

Det er denne indsats, som Lions Holstebro ønsker at anerkende ved at uddele Lionsprisen.

Når det skal motiveres, hvem der skal have prisen, så er det i 2007 en meget let opgave.

En enig bestyrelse i Lions Holstebro har fundet at - sogne- og korshærspræsten Søren Nielsen i rigt mål opfylder betingelserne for netop, at modtage denne pris i 2007.

Udover sit daglige arbejde som sognepræst, er Søren Nielsen ansat som Korshærspræst og har dermed sin gang på kirkens varmestue. Her mødes han med mange sicialt udstødte, misbrugere, skæve eksistensen, mennesker med psykiske lidelser og mennesker der bare er ensomme eller på anden måde ikke passer ind i vores gennemregulerede samfund. Han har altid tid til en snak. Uanset om det er en af varmestuens klienter eller et andet menneske, som trænger til lidt omsorg eller opmærksomhed.

Han har også som Korshærspræst været med til ved juletid at sætte fokus på julehjælp i dagspressen for enlige forsørgere med børn, der med meget stram økonomi, ikke har råd til at fejre en "rigtig" jul.

Ud over virket i varmestuen, fungerer han som gadepræst. Det gælder dem, man kender fra bænken i Enghaven. Det gælder de hjemmebesøg, som han aflægger for at støtte op om mange fra den marginaliserede gruppe.

Han får også prisen for sine mange års engagementer i det offentlige rum med forskellige tiltag. Lad os nævne et par ting.

Mindeafterne der hidtil har været afholdt 3 gange. Her er Holstebro Kirke aktiv sammen med restaurant Kaj K og Musikteatret. Det starter i kirken med sang, efterfulgt af personlige beretninger, og der tændes lys for dem, som man ønsker at mindes. Siden afsluttes der med natmad på Knudsen med jazzmusik til. fra folk, der har deltaget, har vi hørt, at der er en helt speciel stemning ved disse mindeaftener.

Aktiv foredragsholder, der nok kan holde en forsamling fanget.

Støttearrangement på Hotel Chaumburg til fordel for Kræftens Bekæmpelse og Kirkens Korshær med mad, Jazz og foredrag.

Fejringen af 200 året for H.C. Andersens fødsel med opførelser i kirken af Sløjfen og Schaufussballeten.

Er meget aktiv i det, der hedder Holstebro Kirkefestival.

Nikolaj-tjenesten har også nyt godt af hans arrangement.

En tredje facet er hans facination for kunst. den har medført, at han er formand gennem 4 år for Holstebro Kunstforening og sidder i bestyrelsen for Kunstmuseet. Udover at han har været drivkraft i forskellige udstillinger bl.a. Jens Nielsen og Olivia Holm-Møllers museum har han arrangeret Kulturweekend hvor folk udefra kommer til Holstebro og ser på billedkunst og oplever samtidigt f.eks Det Kongelige Teaters balletskole og den lokale tangogruppe.

Sidst men ikke mindst, skal han have et skulderklap for sin smukke bog om kirkekunst i Viborg Stift kædet sammen med den åndelige dimission - tekster til brug til meditation.

Han har desuden været medproducent af CD med historier fra bibelen. Dem har Jens Okking indtalt, blandet med sange til brug ved godnatlæsning for børn.

Vi er stolte over, at Søren Nielsen, vil modtage Holstebro Lions Pris 2007 - han er en værdig modtager - en af byens ildsjæle - et medmenneskeligt menneske, der yder en stor og uegennyttig humanitær indsats.

Holstebro, 19. marts 2007